Wat Gebaplast doet

Wij maken unieke kunststofproducten om jouw business te laten groeien. Aan het produceren via onze spuitgietmachines gaat een heel proces vooraf van adviseren, meedenken, tekenen, ontwikkelen, 3D samples maken en testen. Wij zijn ook veel meer dan alleen een spuitgieterij. De toegevoegde waarde zit juist in het proces dat voorafgaat aan het produceren. Klanten nemen niet voor niets contact op met ons als ze tegen uitdagingen aanlopen in hun processen en ze denken dat kunststof de oplossing is.

Onze ontwikkeltrajecten zijn altijd maatwerk

Kunststof korrels kunnen we praktisch in iedere gewenste vorm gieten. Gebaplast beschikt over een uitgebreid machinepark waarbij is ingespeeld op de laatste technieken.

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerktrajecten waarbij wij het volledige ontwikkeltraject samen oppakken om het voor jouw gewenste product te realiseren. 

Adviseren en meedenken

Voor iedere vraag is wel een oplossing. Wij gaan graag de uitdaging aan om samen met onze klanten tot de beste oplossing te komen. 

Tekenen en 3D pinten

Met behulp van 3D-tekeningen en 3D-printen kunnen we relatief eenvoudig alle mogelijkheden uitwerken en onderzoeken.

Ontwikkelen en testen

Door continue ontwikkelen en testen komen we uit bij het unieke product dat jou helpt om je bedrijf te laten groeien.

Hoe ziet een ontwikkeltraject eruit?

Aan de hand van een voorbeeld nemen wij je graag mee in zo’n ontwikkeltraject. Onderstaand traject laat de ontwikkeling van de Drumclip zien. Drumclip is dé oplossing om drums, vol met bijvoorbeeld chemicaliën, veilig en gecertificeerd te vervoeren door de hele distributieketen.

Het begint altijd met een probleemstelling, waar klanten tegenaan lopen en waar ze vaak al een (begin van een) idee hebben hoe dit probleem aan te pakken. In het geval van Drumclip ging het om het efficiënt zekeren van stalen 200 liter drums aan pallets. De drums zitten vol met chemicaliën, inkt, lijm of voedselconcentraten, dus veiligheid is een prioriteit.

1. Meedenken en Advies geven

Er was al een begin van idee om de drums met een verbindingsstuk met elkaar te verbinden en daaroverheen een band te spannen. Samen met de opdrachtgever is Gebaplast dit idee verder gaan uitwerken en hebben we meegedacht over het uiteindelijke ontwerp.

2. Ontwerpen

Vaak maken we de eerste schetsen al in de adviesfase, omdat dat het creatieve proces versneld. Zo ook met Drumclip. Nadat we gezamenlijk besloten hadden om voor een bepaald ontwerp te gaan, zijn we deze verder gaan uitwerken in 3D-tekeningen en hebben we de eerste 3D-prints gemaakt.

3. Testen

Vanwege de vloeirichting van het materiaal hebben we echte matrijzen moeten maken om te kunnen testen. 3D prints zijn opgebouwd uit laagjes en die zouden bij de eerste de beste test direct breken. De 3D prints waren wel goed om de vorm te testen. Op locatie hebben we verschillende tests uitgevoerd om de stijfheid van het ontwerp te testen. Uiteindelijk hebben we 8 tests gedaan, waarbij we iedere keer het ontwerp hadden gefinetuned.

4. Produceren

Nadat het finale ontwerp was goedgekeurd, hebben we de definitieve matrijzen gemaakt en is de productie van de rode en groene Drumclip gestart. De Drumclip is gecertificeerd volgens TÜV DIN-EN 12195-1, ISTA 3E Pallet Stability en EUMOS 40509, waarmee we bewezen hebben het juiste ontwerp geproduceerd te hebben. Duizenden drums wereldwijd worden nu veilig en gecertificeerd vervoerd.

State-of-the-art machinepark

Welke technieken beheersen wij?

Gebaplast beschikt over een uitgebreid machinepark waarbij is ingespeeld op de veranderende technieken. Zo wordt er gewerkt met behulp van uitname robotten en complete automatiseringen om het productieproces feilloos te laten produceren.  Het productieproces met optimale cyclustijden draait 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Met het state-of-the-art machinepark bieden wij de volgende technieken voor het complete scala aan kunststoffen van klein tot groot van verpakkingen tot technisch spuitgietwerk.

Spuitgieten

Met spuitgieten wordt kunststof dat aangevoerd wordt als granulaat of poeder, gesmolten tot een viskeuze massa en wordt deze onder hoge druk ingespoten in een matrijs waarvan de holte (of caviteit) de vorm is van het gewenste product. Door afkoeling stolt de kunststof en krijgt men het gewenste product. Spuitgieten is een van de meest gebruikte vormgevingstechnieken voor kunststof onderdelen. Met spuitgieten is het maken van complexe producten mogelijk. Door de kosten van het maken van een matrijs is spuitgieten echter alleen geschikt voor grote productieaantallen.

3D tekenen en 3D printen

Een 3D-printer Een 3D-printer is een printer die op basis van digitale bouwtekeningen driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen. Meestal gebruiken 3D-printers plastic, omdat het goedkoper is en gemakkelijker te gebruiken. 3D-printers worden vooral toegepast waar ontwerpers tijd willen besparen op het zelf maken van modellen.

In Mould Labeling (IML)

In Mould Labeling (IML) wordt gebruikt voor het bedrukken van kunststofverpakkingen en/of -producten. Een voorbedrukt label van polypropyleen wordt in een matrijs geplaatst. Vervolgens wordt er gesmolten polypropyleen toegevoegd in de matrijs. Het resultaat is dat na het afharden, het voorbedrukte label in het kunststofproduct is verwerkt.

Lasermarkeren

Lasermarkering van kunststof is een proces waarbij componenten worden geëtiketteerd of gemarkeerd met behulp van een laser. Afhankelijk van het polymeer wordt de gebruikte methode bepaalt. Voordeel van lasermarkering is dat het een waterdichte, slijtvaste en hittebestendige markering is.

Ultrasoon lassen

Bij dit lasproces worden samengedrukte kunststoffen versmolten door gebruik te maken van een krachtige geconcentreerde hoogfrequent geluidsbundel. De combinatie van druk en geluidsenergie is voldoende om het oppervlak van de materialen zodanig te laten trillen dat ze versmelten.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Stuur ons een bericht dan nemen we contact met je op.​

Hoe kunnen we je helpen?

Laat hier je gegevens achter dan nemen we spoedig contact met je op.