H.T. Verboom Transportsystemen

De oplossing staat altijd centraal.

 Als spuitgieterij van kunststofproducten zit onze toegevoegde waarde in het meedenken met klanten, waarbij de oplossing altijd centraal staat. H.T. Verboom Transportsystemen is zo’n klant. Herman Verboom, eigenaar, is al 10 jaar klant bij Gebaplast en gezamenlijk hebben ze al talloze producten uitgedacht en ontwikkeld, waarna Gebaplast ze geproduceerd heeft. Wij spraken Herman over de samenwerking met Gebaplast.

Toonaangevend in de glastuinbouw

H.T. Verboom Transportsystemen ontwikkelt en verkoopt producten en diensten die gericht zijn om productieprocessen in de glastuinbouw te verbeteren. Denk hierbij aan intern transport en automatisering, verdeelsystemen, kweektafels en ompakstations. In 1998 is Herman begonnen als onderaannemer om daarna zelf nieuwe producten voor zijn klanten te ontwikkelen. Inmiddels is H.T. Verboom Transportsystemen uitgegroeid tot een bedrijf met 45 medewerkers en is het een toonaangevende speler in de glastuinbouw. Vanuit Wateringen in het Westland denkt men mee met de klant, waarbij men ervoor zorgt dat juist de kleine dingen die het systeem bij de klant helpen, echt goed lopen. ‘Details maken het verschil’, zegt Herman, ‘en daar onderscheiden wij ons in. Alles zo simpel mogelijk houden is ons motto.’ Herman is zeer bescheiden, want als je op de site van zijn bedrijf kijkt, zie je dat ze hun klanten compleet ontzorgen als het om intern transport gaat.

 

Goede samenwerking zorgt voor nieuwe producten en oplossingen

Wielen en liftblokken produceerden Gebaplast al voor HT Verboom Transportsystemen. ‘En dan spreek je elkaar weleens,’ vervolgt Herman, ‘Toen heb ik Gebaplast gevraagd om eens mee te denken bij het ontwikkelen van een aantal producten in kunststof, die wij bij onze klanten in konden zetten. Dat hebben we eigenlijk gezamenlijk opgepakt. Dit wil ik, hier heb ik een tekening van gemaakt en zo wil ik het hebben,’ legt Herman uit. ‘En daar gaat Gebaplast mee aan de slag.’ Denk bij deze kunststofproducten aan trekpallen, positioningspallen, sensorsteunen, glijblokken en een no-splash watergeefsysteem.

‘Wij maken een tekening, Gebaplast geeft feedback op onze eerste schetsen en na een aantal rondes geven we er een klap op en zeggen we: zo gaat het worden. Het goede is dat ze bij Gebaplast echt meedenken en met een alternatief komen als iets volgens hen niet kan. Nou, daar zijn we het vaak mee eens, soms ook niet,’ zegt Herman lachend, ‘maar we komen er altijd uit. Je moet het met elkaar doen.’ Van idee en eerste tekening tot de uiteindelijke oplossing zit vaak zo’n 3 tot 4 weken. Dan maakt Gebaplast een mal en produceert een aantal proefproducten. ‘Die brengen ze dan langs en gaan we passen. Soms moet er nog wat bijgeschaafd worden en vrij snel daarna kan het product in productie.’

 

No-splash watergeefsysteem

Een mooi voorbeeld is het no-plash watergeefsysteem dat H.T. Verboom Transportsystemen samen met Gebaplast ontwikkeld heeft. ‘Voorheen had je waterinvoertjes met allemaal knietjes en t-stukjes die je in elkaar kon duwen. Dat ging heel vaak draaien met als gevolg dat de sproeier omhoog sproeide of de verkeerde kant op. Daarnaast spetterde het altijd veel. Het no-splash watergeefsysteem dat wij samen met Gebaplast ontwikkeld hebben, spettert een stuk minder. Je krijgt als het ware een soort filmpje van water, een rustige waterval, dat geleidelijk de tafel bewatert. Met dit project hebben we echt samen getekend aan het uiteindelijke ontwerp, waarbij mijn idee uiteindelijk vertaald is naar een oplossing in kunststof door Gebaplast.’ In de video en foto’s op deze pagina zie je hoe het no-splash watergeefsysteem werkt.

 

Korte lijnen en elkaar de ruimte geven

Tot slot geeft Herman aan waarom de samenwerking met Gebaplast zo prettig is: ‘We hebben met elkaar altijd goede gesprekken om het proces voor onze klant beter te maken en daar moet je elkaar ook de ruimte geven, waarbij de oplossing altijd centraal staat. Je moet ervoor zorgen dat je allebei kunt groeien.’

Meer klantervaringen

Coffee Based

Puur koffiegenot. Een gesprek met Wouter Geldhof over hoe Gebaplast koffiedik gebruikt om nieuwe stijlvolle onderzetters te maken. Iets goeds hergebruiken heeft zin. Gebaplast produceert

H.T. Verboom Transportsystemen

De oplossing staat altijd centraal.  Als spuitgieterij van kunststofproducten zit onze toegevoegde waarde in het meedenken met klanten, waarbij de oplossing altijd centraal staat. H.T.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact met ons op en wij kijken graag samen verder naar de mogelijkheden.

Hoe kunnen we je helpen?

Laat hier je gegevens achter dan nemen we spoedig contact met je op.